Logo DMSales
Unia Europejska

Zarządzanie zespołem – praca grupowa na projektach

Platforma DMSales poszerza swoje funkcje o nowe innowacyjne rozwiązania, które usprawnią pracę nie tylko właściciela projektu, ale również wszystkich użytkowników! 😊  

Jakie korzyści wniesie możliwość zarządzania zespołem na platformie DMSales do Twojej firmy?

Będziesz mógł w dowolnym momencie udostępnić projekt wybranym członkom swojego zespołu, a w razie konieczności zrezygnować i odwołać dostęp do projektu danej osobie. Stawiamy na pracę zespołową, która ma za zadanie scalać i uefektywnić pracę uczestników projektów.  

Możliwość udostępnienia wybranego projektu wielu użytkownikom – jako właściciel projektu, na swoim koncie DMSales, masz możliwość zapraszania członków swojego zespołu do edycji i pracy nad danym projektem. Każda dodana przez Ciebie osoba otrzyma dostęp do swobodnego poruszania się w projekcie.   

W praktyce oznacza to, że Twój zespół zobaczy m.in. prowadzone przez Ciebie kampanie. Wartością dodaną jest fakt, że jako właściciel konta głównego masz stałą kontrolę nad działaniami, które wykonują przypisani przez Ciebie użytkownicy, co zdecydowanie będzie miało wpływ na efektywność pracy w zespole. Od teraz działy marketingu i sprzedaży mogą pracować wspólnie nad projektami prospectingowymi

 

Obejrzyj wideo, jak wykorzystać nową funkcję do pracy Twojego Zespołu!

 

 

Jak dodać użytkownika lub odwołać dostęp do projektu?  

Jest to bardzo proste – w interesującym nas projekcie w zakładce ,,Zarządzanie zespołem” pojawi się okno, w które należy wpisać adres e-mail członka Twojego zespołu, którego chciałbyś dodać do projektu, a następnie zatwierdzić opcją ,,Zaproś do współpracy”. Warunkiem dopisania uczestnika jest konieczność posiadania przez niego konta na platformie DMSales. Należy podkreślić, że aby użytkownik otrzymał dostęp do kilku projektów jednocześnie powinien otrzymać od Ciebie oddzielne zaproszenia do każdego z nich.  

dodanie usera

Natomiast, w sytuacji, jeśli chciałbyś odsunąć użytkownika od danego projektu należy wybrać opcję ,,kosz” i potwierdzić usunięcie członka zespołu z listy.   

usunięcie usera

Funkcja zarządzania listą użytkowników – każdy użytkownik może zobaczyć w ,,Zarządzaniu zespołem” listę aktywnych uczestników wraz z informacjami: 

  • adres e-mail,
  • data utworzenia dostępu,
  • opcja odwołania dostępu (istnieje możliwość całkowitego usunięcia użytkownika, jak również pozostawienia go na liście).

Oznaczenia projektów – czytelne listowanie projektów – będąc na ,,Liście projektów’’ możesz zaobserwować pewne zmiany. Są to ikonki, które informują Cię o dwóch kwestiach: 

Pierwsza – zielona ikonka przypisuje się do obecnie aktywnego projektu. Jest to duże ułatwienie, szczególnie w sytuacji, gdy na koncie posiadasz wiele różnych projektów.
Druga – żółta ikonka reprezentuje projekty, które są udostępniane innym użytkownikom. Dodatkowo, po najechaniu na ikonkę ukaże Ci się adres e-mail osoby, która udostępniła Ci wybrany projekt. W sytuacji, gdy będziesz posiadał więcej niż jeden zespołowy projekt, to zawsze będziesz wiedzieć, który z nich należy do danego właściciela.

ikona projektu

Wygląd portfela punktów – rozbudowana, bardziej czytelna forma – na ,,Panelu głównym” w miejscu ,,Dostępne punkty” zobaczysz zarówno stan konta STARTER, jak i PRO. Natomiast kierując się na konkretny projekt, w zależności, w jakim trybie jest on utworzony, pokaże Ci się jedynie to konto z punktami, które jest istotne do rozliczenia danego projektu. Jeśli więc uruchomisz projekt w trybie STARTER, będą widoczne jedynie punkty STARTER, jeśli wybierzesz PRO – widoczne będą dla Ciebie punkty z pakietu PRO. Dodatkową opcją jest znajdujący się po prawej stronie dymek ze znakiem zapytania, który dostarczy Ci szczegółowych informacji wyjaśniających – „To jest saldo właściciela projektu – stąd będą pobierane punkty do wszystkich działań w projekcie.” 

portfel właściciela

Podgląd zdarzeń LiveCall– będąc użytkownikiem na Liście zdarzeń w opcji „Karta kontaktu”, zarówno Ty, jak i każdy zaproszony do projektu uczestnik może zobaczyć historię połączeń LiveCall oraz sprawdzić avatar autora, utworzony na podstawie inicjałów lub adresu e-mail.

Wgląd do informacji, kto jest autorem notatki – wchodząc w opcję „Karta kontaktu” każdemu użytkownikowi ukazuje się notatka wraz z avatarem (imię i nazwisko lub adres e-mail) osoby, która ostatnio ją wykonała, zmodyfikowała bądź usunęła. Po naprowadzeniu kursora na dymek, możemy zweryfikować autora po adresie mailowym. Funkcja ta w dużym stopniu wpływa na poprawę komunikacji wewnątrz zespołu i ocenę działań pracowników. 

Uprawnienia członków zespołu

Każdy użytkownik posiada możliwość zarządzania danym projektem m.in. poprzez stały wgląd do Listy projektów”, czy modyfikowanie statusu prowadzonego projektu. Nieograniczony dostęp pozwala na weryfikację „Dziennika zdarzeń” oraz sekcji „Aktywność i zdarzenia”. Zespół uprawniony jest również do tworzenia, realizowania kampanii, a także zarządzania pozyskanymi kontaktami w obrębie danego projektu. W celu wygenerowania leadów do pliku CSV należy potwierdzić to działanie hasłem wysłanym w formie SMSaWarto podkreślić, że każdy użytkownik po wejściu w opcje „Kampanie” może w prosty sposób podejrzeć avatar autora w postaci imienia i nazwiska lub adresu e-mail. Zaproszony uczestnik z poziomu przycisku „Przygotuj kampanię” ma możliwość zalogowania się na konto DMSender właściciela projektu.

Będąc właścicielem projektów, które udostępniasz członkom swojego zespołu, masz stałą kontrolę nad działaniami, które wykonują przypisani przez Ciebie użytkownicy. Dzięki zoptymalizowanym funkcjom platformy DMSales możesz w dowolny sposób zarządzać zespołem, kontrolować ich współpracę z potencjalnym klientem oraz wpływać na efektywność wykonywanych zadań i jakość wspólnej pracy. Nowa funkcja ma na celu umożliwienie pracy i automatyzację procesów działów marketingu i sprzedaży. 

Jeśli prowadzisz projekt i chcesz na bieżąco dzielić się ze swoim zespołem wszystkimi ważnymi informacjami to sprawdź zupełnie nową funkcję przypisywania kontaktów do członków zespołu.

Dzięki niej możesz kreować własny sposób komunikacji w zespole, a jednocześnie mieć pod kontrolą niezbędne procesy sprzedażowe. Więcej o tej funkcji przeczytasz tutaj.

W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu na czacie! 😉 

Zaktualizowano 19 maja 2021
Autor artykułu
Community Manager

Powiązane artykuły.